بتن نما که به بتن اکسپوز هم معروف است، به میزان زیاد در انواع ساختمانها به کار می روند؛ به همین دلیل، در این مقاله بیشتر راجع به بتن اکسپوز و مزایای آن صحبت خواهیم کرد. توجه داشته باشید اگر به دنبال خلق فضایی گرم هستید به سراغ بتن اکسپوز نروید و با این حال بازهم درصورتیکه قصد دارید از این متریال استفاده کنید، به شرکت سازنده تأکید کنید از دانههای رنگی گرم، مانند رنگ قرمز، در ساخت بتن اکسپوز استفاده کند. بنابراین حتما از کارخانه و تجهیزات مونتاژ شرکت مجری نمای خشک نیز بازدید به عمل آورید. این شرکت ها هر کدام قیمت های متفاوتی را برای سرامیک های نما تعیین می کنند. طراح متناسب با خلاقیت خود میتواند از هر متریال و یا وسیلهای برای خنثی کردن سردی بتن در نمای داخلی ساختمان استفاده کند و حتماً مجبور نیست که بتن را با مواد دیگری ترکیب کند. هر کدام از این گزینه ها میتواند تضمین مناسبی برای معماری محسوب شود که در تیم طراحی خود از این دست افراد متخصص بهره گرفته و خود نیز مسئولیت غیرمستقیم خطاها و سهل انگاری های آنها را بر عهده میگیرد. This content was done with the he lp of GSA Content Generator D emoversion .
ساختمان مدرن ویژگی بعدی است که باید به آن دقت کنید.
آجر نیز بهعنوان یکی از متریال های گرم به شمار میرود. بنابراین برای جلوگیری از این امر این متریال باید در ترکیب با سایر متریال های گرم به کار رود. به منظور دستیابی بهطرح های مختلفاز بتن اکسپوز ، باید قالب های آن را در طرح های مد نظر ساخت. لذا پیشنهاد می گردد قبل از اجرای بتن اکسپوز در محل، یک طرح سه بعدی و پیش نمایش از پروژه تهیه و بررسی شود. استفاده از رنگ های خنثی در طراحی نما ساختمان مدرن ویژگی بعدی است که باید به آن دقت کنید. از آن جایی که روی بتن اکسپوز از متریال دیگری استفاده نمیشود، کیفیت و زیبایی این مدل بتن دارای اهمیت زیادی است. همانطور که در عصر حاضر بتن اکسپوز به دلیل ماهیت مدرن و صنعتی خود، طرفداران بسیاری پیدا کرده است، به همان میزان هم شاید عدهای از استفاده از این نوع ماده در طراحی داخلی ساختمان اجتناب کنند. استفاده از متریال بتن اکسپوز در طراحی داخلی، بااینکه فضا را به سمت سبکهای مدرن و صنعتی میبرد اما به دلیل ماهیت سرد خود، فضا را با سردی خاصی همراه خواهد کرد.بنابراین طراح باید، هنگام استفاده از این متریال دقت لازم را به خرج دهد تا در درجه اول، این متریال را در جای درست مورد استفاده قرار دهد، چرا که استفادهی نادرست از این متریال سبب ایجاد سطحی نامناسب و مانند سطوح پرداخت نشده خواهد شد و در مرحلهی دوم باید مراقب باشد که سردی بر خواسته از بتن، فضا را خشن و سرد نکند.
حداکثر ابعاد ساخت نمای خشک به صورت پنلی
با توجه به این که بتن اکسپوز لایه بیرونی و آخرین بخشی است که نصب می گردد و روی آن را با مصالح دیگر نمی پوشانند، مجری بتن اکسپوز باید از مهارت بالایی در نصب صحیح قالب ها و بتنریزی یا نصب پنل ها برخوردار باشد تا علاوه بر استحکام، دیوار یا کف اجرا شده کاملاً تراز و یکدست باشد. نمای کلاسیک، به طور کلی یک نمای تجملی به حساب میآید که محدودیتهایی برای آن در برخی از شهرها در نظر گرفته شده است به همین دلیل پیش از طراحی نمای ساختمان به این سبک، از آخرین ضوابط طراحی نمای ساختمان، باید آگاهی کافی داشت. این پرسشی است که ذهن معماران جوان و خوش ذوق و همین طور طراحان باسابقه که به دنبال نوآوری و خلق نماهای جدید ، با استفاده از مصالح روزآمد هستند را مشغول ساخته است. معمولا بیشتر افراد در این شرایط به سراغ عایقبندی سقف و دیوار و استفاده از لعابهای دو و سه گانه میروند و در اغلب موارد از نمایههای پنجره غافل میشوند. نه همیشه، اما برخی از ساختمانهای آپارتمانی دارای مکانهای خرید تجاری در طبقه همکف هستند که فضا را حتی بیشتر ارتقا میدهند.
زیرا در این صورت هرچقدر هم که طراح خلاقیت به خرج دهد بازهم سردی فضا جلوهی همهچیز را از بین میبرد و به قول معروف فضا را دلگیر میکند. همانطور که در معایب بتن اکسپوز به آن اشاره کردیم، استفاده بیشازحد و غیراصولی از این متریال فضا را بیروح میکند. بتون اکسپوز از مصالح جدید ساختمانی است که هم به عنوان نما و هم به عنوان بخشی از سازه کاربرد دارد. به دلیل اینکه استفاده از بتن اکسپوز مقرون به صرفه تر است، سازندگان تمایل زیادی به استفاده از آن خصوصاً در پروژه های بزرگ دارند. بتن اکسپوز رنگی که در طرح های متنوع و از اختلاط مواد پلیمری و معدنی متفاوت حاصل می گردد، کاربرد وسیعی در نمای دیوارهای داخلی و خارجی ، پله ها و کف ساختمان نما سرامیک دارد. نو گرا شدند. صلابت و شکوهی که از گذشته به ارث رسیده بود و در نماها متبلور میگشت، از نظر سیاسی و فرهنگی زیر سؤال رفت و یکی از نقاط ضعف معماری و شهرسازی گذشته معرفی گردید. در به کارگیری همه چسب های ذکر شده سطح زیرین باید تمیز وبه صورت اندود تازه روی آجرکاری یا بتن صاف شود وبه مدت 2تا 6 دقیقه رها شود تا خشک گردد؛ دیوار ساخته شده با تخته های گچی یا چوبی باید در فاصله های 300 میلیمتری کاملاً محکم باشد تا لقی نداشته باشند.